Boek voor vrouwen met borstkanker: Heldere informatiebron en praktische gids.

20-05-2021 20:41






Bijna alle vrouwen die de diagnose borstkanker krijgen - zo'n 17.000 per jaar - willen er alles over weten. Hun zoektocht op internet leidt vaak tot wanhoop: er zijn te veel bronnen en je hebt heel veel filters nodig om je weg te vinden. Op zo'n moment in je leven is dit een lastige opgave. Ervaringsdeskundige en journalist Anna van Wit- tenberghe schreef een overzichtelijk handboek waarin vrijwel alle aspecten waar borstkankerpatiënten en hun omgeving mee te maken krijgen (of kunnen krijgen) aan de orde komen. Tegelijkertijd besteedt zij aandacht aan een scala aan praktische en emotionele zaken die om aandacht vragen.


Borstkanker kan je als vrouw op elke leeftijd overkomen. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen. De prognose is afhankelijk van veel factoren. In dit handboek wordt een toegankelijke inkijk gegeven in de ingewikkelde DNA-materie en de vele varianten en stadia van borstkanker. Daarnaast is er een compleet overzicht van verschillende behandeltrajecten, opties en mogelijkheden.


Verder vertellen in dit boek veertien vrouwen en een man in zeer persoonlijke interviews over het ontdekken van en omgaan met borstkanker. Vergeten gebieden zoals pijn, vermoeidheid, herintreden en psychische problemen worden uitvoerig beschreven met duidelijke verwijzingen naar goede coaches en hulpverlening.



Bestel Anna van Wittenberghe: 'Het borstkankerhandboek'. Noblesse Uitgevers, 27,50 euro hier




Bron: www.leidschdagblad.nl