Borstreconstructie bij borstkanker.

24-01-2014 21:30
 

 Een borstreconstructie na een amputatie kan zowel in praktisch als in emotioneel opzicht veel voor vrouwen betekenen. Het doel van een borstreconstructie is om de nieuwe borst zo veel mogelijk te laten lijken op de andere borst.

Er zijn verschillende tijdstippen en manieren waarop een borstreconstructie kan worden uitgevoerd. In enkele ziekenhuizen werken chirurgen en plastisch chirurgen samen. In die ziekenhuizen worden ook wel ‘directe borstreconstructies’ verricht. Als het medisch verantwoord en mogelijk is, wordt de borstreconstructie dan direct in aansluiting op de amputatie gedaan tijdens dezelfde narcose.

Een directe reconstructie vindt meestal plaats na een huidsparende borstklierverwijdering. Tijdens deze operatie wordt, op de tepel na, zo veel mogelijk huid gespaard voor een zo goed mogelijk cosmetisch resultaat.

Het is vaak ook mogelijk een reconstructie korte of langere tijd na de behandeling te doen. Het moment hangt af van medische factoren en van uw persoonlijke voorkeur.

Als u een borstreconstructie overweegt, kunt u dit het beste zo vroeg mogelijk met uw behandelend arts bespreken en een verwijzing naar een plastisch chirurg vragen. In een gesprek met de plastisch chirurg kunt u zich laten informeren over de mogelijkheden die er voor u zijn.

Vaak zijn er voor een borstreconstructie verschillende operaties nodig. De resultaten van een borstreconstructie lopen uiteen. Bovendien is de beoordeling van het resultaat zeer persoonlijk.


 

Bron:   www.kanker.nl