Achtjarige Mila, die kanker overwon, steekt prinses Kate hart onder de riem: “Vecht zoals ik dat deed”.

25-03-2024 17:31

 

 

Auteur: SDE - hln.be/royalty

 

 

Prinses Kate tijdens haar ontmoeting met Mila in 2021

Prinses Kate tijdens haar ontmoeting met Mila in 2021.

Foto: Getty Images.

 
 
 
 
 
 
ROYALTY: Enkele jaren geleden mocht de jonge Mila, die aan leukemie leed, prinses Kate (42) ontmoeten. Nu de prinses bekend heeft gemaakt zelf kanker te hebben, steekt het achtjarige meisje haar op haar beurt een hart onder de riem.
 
 
Mila en prinses Kate leerden elkaar kennen tijdens de coronaperiode. Een foto van het meisje, waarop te zien was hoe ze haar vader via het raam een kus gaf, werd toen opgepikt voor het boek ‘Hold Still: A Portrait of Our Nation’. Mila, die leukemie had, mocht tijdens haar chemotherapie niet bij haar vader komen, omdat hij moest blijven werken en dus kans had om corona op te lopen. Het ontroerende beeld kwam ook prinses Kate voor ogen, die het meisje opbelde. In 2022 ontmoetten ze elkaar dan echt. En toen Mila kankervrij werd verklaard, schreef de prinses haar een “prachtige” handgeschreven brief.
 
 
 
Prinses Kate tijdens haar ontmoeting met Mila in 2021
Prinses Kate tijdens haar ontmoeting met Mila in 2021.

Foto: Getty Images.

 
 
 
 
 
 
 
Nu wil Mila de prinses een hart onder de riem steken. “Je zal dapper zijn zoals ik was, en je zal vechten zoals ik heb gedaan”, laat ze weten ‘Sunday Mail’. Het meisje is van plan om een mooi kaartje te maken, om Kate een spoedig herstel te wensen. Volgens Lynda, de moeder van Mila, kwam de mededeling van Kate dat ook zij kanker had, als een shock voor de familie. “We waren aan het winkelen toen we het nieuws hoorden. Mila keek me aan en vertelde me dat ze een kaartje wilde maken voor Kate. Kate heeft Mila zoveel medeleven, zorg en steun gegeven tijdens en na haar behandeling. Dus het is erg emotioneel om nu te zien dat ze zelf ook gezondheidsproblemen heeft. Kanker hebben is als deel uitmaken van een club waar je geen deel van wil zijn.”

De familie blijft Kate wel als één blok steunen. “We hebben niets dan bewondering voor haar en de manier waarop ze publiekelijk haar verhaal heeft kunnen vertellen.”

 

 

Bron: www.hln.be