Bas Poels (12) gaat Alpe d'Huez beklimmen en haalt 2.950 euro op voor kankeronderzoek.

09-03-2024 17:07

 

 

Auteur: Sem van Ginneken - studio040.nl/nieuws

 

 

Veertien kilometer een supersteile helling opwandelen. De 12-jarige Bas Poels gaat de uitdaging aan. Deze zomer neemt hij samen met zijn zusje, vader en moeder deel aan de Alpe d’HuZes. Bas heeft speciaal voor deze wandeltocht geld ingezameld voor kankeronderzoek.

 

 

Foto: Bo Poels.

 

 

 

 

 

De Alpe d'Huez is een berg in Frankrijk, die één dag per jaar door zo'n vijfduizend deelnemers wordt beklommen om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Het hoogteverschil tussen de start en de finish is 1.100 meter. Triest genoeg gaat het bedrag dat Bas heeft opgehaald zijn vader Frank niet meer helpen. Hij heeft uitgezaaide schildklierkanker en wordt niet meer beter.

 

 

Moedige poging:

Toch gaat ook Frank een poging wagen om de Alpe d'Huez te beklimmen. Volgens moeder Bo Poels is dat een moedige keuze: "Het is voor hem best een uitdaging om te zien of het fysiek allemaal lukt. Eigenlijk hadden we in 2019 alles afgesloten en besloten dat we niet meer naar boven zouden gaan. Toch gaan we nu de tocht herontdekken, vooral omdat onze dochter en Bas graag willen gaan."

 

 

 

De Tekst gaat verder onder de Foto:

 

Foto: Bo Poels.

 

 

 

 

Kerstactie:

Bas heeft op eigen initiatief zijn school benaderd om geld in te zamelen voor zijn tocht. Rector Marc van Dongen is trots op de leerling: "Ik vind hem vastberaden en het is heel mooi dat hij zelf het initiatief heeft genomen." Tijdens de kerstactie hebben leerlingen van het Augustinianum in totaal 2.000 euro opgehaald. "Ik wist natuurlijk dat we geld gingen inzamelen, maar zoveel had ik niet verwacht", zegt Bas. 

 

 

 

Op 6 juni 2024 gaat Bas de Franse berg beklimmen, hij heeft tot nu toe in totaal 2.950 euro opgehaald.

 
 
 

Voor de Video van dit Artikel klik hier