BENJAMIN (8) LOOPT HET HELE JAAR IN KORTE BROEK VOOR KANKERONDERZOEK: 'IK DOE HET VOOR MIJN TANTE'.

13-02-2024 18:32

 

 

Auteur: JUJUBE ZEGUERS - linda.nl/persoonlijk

 

 

 

 

Benjamin in korte broek voor kika en kwf

FOTOL SANNAH BERNS.

 

 

 

 

 

Wie Benjamin tegenkomt vraagt zich misschien af waarom de jongen hartje winter in een korte broek loopt. Maar zijn kledingkeuze heeft een bijzonder doel: geld ophalen voor KWF en KiKa.


“Ik doe het voor mijn tante”, vertelt Benjamin samen met zijn moeder Susanne aan LINDA.

 

 

TANTE ELLEN:

 

De zus van Susanne, Benjamins tante Ellen, overlijdt in maart 2023 aan de gevolgen van kanker. “Ze was heel vrolijk en lief”, aldus haar trotse neef, die nu in haar naam geld inzamelt.

 

Het was voor Benjamin geen lastige keuze om dat door middel van een korte broeken-actie te doen. Hij stapt al enige tijd met blote kuiten door het leven. “Ik deed het eerst zonder actie, maar nadat ik in december ook meegedaan had aan een actie wilde ik dat doorzetten.” Susanne lacht: “Hij vroeg toen al snel: waarom maar één week en niet een heel jaar? Dus zodoende loopt hij vanaf 1 januari officieel een jaar alleen in korte broeken. Ik vraag hem wel of hij het niet koud heeft, zeker toen het zo ontzettend koud was in december, maar zijn lange broeken liggen nog steeds onaangeroerd in de kast.”

 

Sinds de start op 1 januari heeft Benjamin al 2500 euro voor de twee doelen opgehaald, maar als het aan hem ligt wordt dat nog veel meer. “Mijn doel is om tenminste een paar kinderen blij te maken”, vertelt de jonge actievoerder. Hij hoopt dat ook andere kinderen acties verzinnen of meedoen met de korte broek. Voor mensen die bang zijn voor de kou heeft Benjamin een praktische boodschap: “Je went er heel snel aan en meestal is het gewoon fijn.”

 

 

Voor het eerste bericht van Instagram klik hier

 

Voor het tweede bericht van Instagram klik hier

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bron: www.linda.nl