Drie bevriende voetbalploegen organiseren benefietmatch voor 4-jarig leukemiepatiëntje Loïc: “Loïc zou heel graag zelf mee voetballen”.

27-09-2023 17:42

 

 

 

Auteur: Kristof De Cnodder - hln.be/lint

 

 

 

Andrew Jervis, Sören Steegmans, Kevin Van Camp en Antony Van der Wee zijn de drijvende krachten achter de benefietmatch voor kleine Loïc (rechts). De vier organisatoren van de benefiet tonen een shirt van ex-Rode Duivel Rudi Smidts, dat geveild zal worden.

Andrew Jervis, Sören Steegmans, Kevin Van Camp en Antony Van der Wee zijn de drijvende krachten achter de benefietmatch voor kleine Loïc (rechts). De vier organisatoren van de benefiet tonen een shirt van ex-Rode Duivel Rudi Smidts, dat geveild zal worden. 

Foto: Kristof De Cnodder / RV.

 
 
 
 
 
 
Drie bevriende voetbalploegen organiseren op 1 november in Lint een benefietmatch met BV’s voor de 4-jarige Loïc Dujardin. Loïc - die in Kortrijk woont, maar roots heeft in het Antwerpse – vecht momenteel tegen leukemie. “Loïcs ouders hebben nooit om een benefiet gevraagd, maar ze trekken zich wel op aan deze golf van solidariteit.”
 
 
Een paar maanden geleden werd bij Loïc Dujardin leukemie vastgesteld, een diagnose die bij zijn familie natuurlijk insloeg als een bom. Ook peter/oom Kevin Van Camp was danig onder de voet en bracht het onderwerp ter sprake bij AR Nickske FC, de Lintse zaalvoetbalploeg waar hij actief is. Kevins ploegmaats waren eveneens aangegrepen door het nieuws. Al snel voelden ze de drang om iets te gaan doen voor kleine Loïc en zijn ouders.
 

“Kanker is een thema dat sowieso leeft binnen onze club”, vertelt Sören Steegmans van AR Nickske FC. “Mijn broer Nick, naar wie onze ploeg werd genoemd, overleed in 2016 op 32-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. In het verleden organiseerden we al veilingen ten voordele van twee jonge kankerpatiënten uit de buurt, Ferre en Lano. Nu het petekind van Kevin getroffen werd door de ziekte moesten en zouden we opnieuw in de bres springen. We willen de ouders van Loïc financieel wat ondersteunen én tonen dat we aan hen denken.”

 

 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 

 

Loïc Dujardin vierde onlangs zijn vierde verjaardag, samen met papa Cederique, mama Linde en broer Jules.

Loïc Dujardin vierde onlangs zijn vierde verjaardag, samen met papa Cederique, mama Linde en broer Jules. 

Foto: RV.

 

 

 

BV-ploeg:


Aanvankelijk dacht men bij AR Nickske weer in de richting van een veiling met voetbalshirts en -attributen van bekende ex-spelers. Die veiling komt er ook, maar daar blijft het niet bij. Bekende Lintenaar Antony Van der Wee, die drummer is bij eightiesband Top Guns en getrouwd is met Karen Damen, lanceerde op een gegeven moment het idee van een benefietmatch.

 

“De mannen van AR Nickske wisten dat ik via via wel wat ex-profvoetballers ken en vroegen me of ik hen aan spullen voor de veiling kon helpen”, pikt Antony Van der Wee in. “Dat wou ik graag doen. Daar op aansluitend stelde ik voor om een benefietmatch te organiseren tussen AR Nickske en KOMOK, de BV-ploeg waarmee ik regelmatig speel voor het goede doel. KOMOK kan putten uit een dertigtal spelers, waaronder mensen als Guga Baúl, Andy Peelman, Mike Verstraeten en Celine Dept. Bij AR Nickske vond men zo’n benefietwedstrijd een uitstekend plan en dus werd er al snel een datum geprikt.”

 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 
 

Kristof De Cnodder

Foto:  Kristof De Cnodder.

 

 

 

 

 

KFC Lint is dan weer zo vriendelijk om de clubinfrastructuur en een groot aantal vrijwilligers ter beschikking te stellen voor het evenement. Andrew Jervis van de evenementencel van KFC Lint helpt alles praktisch mee uitwerken. “Bij onze club organiseren we normaal achttien events per jaar, dus we hebben al wel wat ervaring op dat vlak”, glimlacht Andrew. “Verder ben ik zelfstandig loodgieter in Lint en ken ik half het dorp. Dat helpt om hier en daar eens iets gedaan te krijgen. Het valt trouwens op dat iedereen die we over de benefiet aanspreken erg enthousiast is om zijn steentje bij te dragen. Er is een golf van solidariteit ontstaan.”

 

 

Werk even opzij geschoven:


“Hoewel ze zelf nooit om een benefiet hebben gevraagd, zijn mijn zus Linde en haar man Cederique wel heel blij met de steun die ze voelen vanuit Lint”, zegt Kevin Van Camp namens Loïcs familie. “Loïc stelt het naar omstandigheden behoorlijk, maar de chemobehandeling is zwaar en dat weegt vanzelfsprekend op het hele gezin. Ook financieel is deze situatie een domper, want mijn zus heeft haar werk nu even opzij geschoven en onvermijdelijk voel je dat in je portemonnee. Wat hier nu in Lint gebeurt, is iets waaraan mijn zus en schoonbroer zich kunnen optrekken. Loïc zelf is ook enthousiast en wil op 1 november heel graag komen meevoetballen. Hopelijk laat zijn gezondheidstoestand het die dag ook echt toe.”

 

De benefietdag op 1 november  2023 gaat om 13 uur van start. Om 14.30 uur wordt de eigenlijke benefietmatch afgetrapt. Vanaf 16.30 uur worden oude voetbalspullen geveild. Tussendoor is er allerlei randanimatie, terwijl op een groot scherm de bekermatch Lierse-Antwerp wordt vertoond. Ook online worden er enkele voetbalshirts verkocht voor het goede doel. 

 

 

Bieden kan via deze link.

 
 
 
De affiche voor de benefietmatch in Lint.

De affiche voor de benefietmatch in Lint. 

Foto: RV.

 

 

 

Bron: www.hln.be