Kanker keert terug voor Manchester-leukemiepatiënt Dillan.

25-02-2024 16:06

 

 

Auteur:  Rumeana Jahangir - BBC nieuws.

 

 

Dillan

Dillan kreeg op éénjarige leeftijd de diagnose leukemie.

GOFUNDME.

 
 
 
 
 
 
De moeder van een vijfjarig jongetje dat na hoger beroep een beenmergtransplantatie kreeg, zegt dat hij is teruggevallen en dat zijn kans op genezing "zeer klein" is.
 

Bij Dillan werd op éénjarige leeftijd de diagnose leukemie gesteld tijdens de eerste lockdown van het coronavirus in mei 2020.

 

Zijn moeder Amy, uit Manchester, zei dat recente testresultaten kanker aantoonden.
 

In een online post schreef ze: “Er is ons verteld dat we van deze tijd moeten genieten terwijl hij gezond is en er geen verdere behandelingen voor Dillan zijn.”

 

De moeder van drie kinderen zei dat ze voor het eerst merkte dat er iets mis was toen Dillan begon te hinken.
 

Uiteindelijk werd hij doorverwezen naar de spoedeisende hulp, waar uit bloedonderzoek bleek dat hij leukemie had, een vorm van kanker van de witte bloedcellen.

 

Amy zei dat hij "twee jaar slopende chemotherapie" had ondergaan en in de zomer van 2022 terugviel.

 

Hij kreeg in december van dat jaar een beenmergtransplantatie na een oproep voor een donor , die werd gedeeld door beroemdheden, waaronder Manchester City-voetballer John Stones, die een testevenement bijwoonde in het stadion van de club.

 

Na een nieuwe terugval onderging Dillan verdere behandeling in de VS en in het Great Ormond Street Hospital in Londen.

 

Amy publiceerde zaterdag 24 Feb 2024 echter een update op een GoFundMe-pagina en zei dat ze in “complete shock” waren nadat de resultaten eerder deze maand kanker aantoonden.

 

"Ik zal niet stoppen met vechten voor Dillan totdat hij zijn ogen sluit, maar voor nu willen we ons concentreren op het maken van herinneringen met hem die hij de afgelopen vier jaar heeft gemist.

 

"We hopen intussen op een wonder."

 

Amy zei dat hun auto een week na ontvangst van het nieuws ook was gestolen.

 

Maar de peetouders van Dillan "stuurden ons naar Disney World... zodat hij wat speciale tijd en aandacht krijgt", voegde ze eraan toe.

 

 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.

 

 

Bron: www.bbc.co.uk