KASPER (4) OVERLEED AAN HERSENTUMOR, VADER JEROEN LOOPT HARD OM GELD OP TE HALEN.

25-09-2023 18:15
 
 
 
 
Auteur: JORIEKE VAN NOORLOOS - linda.nl/nieuws/binnenland
 
 
 
 
jeroen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kasper, de zoon van Jeroen van Veen (41), is pas één jaar oud als zijn ouders erachter komen dat hij een agressieve hersentumor heeft. Alles wordt voor hem uit de (medische) kast gehaald, maar op 4 maart 2022 overlijdt hij aan de gevolgen van zijn ziekte.
 

Om de mooie tijd met Kasper te herinneren en geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum, rent Jeroen elke dag én een jaar lang zo’n tien kilometer. Vandaag doet hij dat al precies een half jaar.
 
 
 

JEROEN:


“Door alle steun, liefde en positieve energie van veel mensen door het hele land gaat de actie al vanaf dag één door het dak!”, lacht Jeroen. “Op dit moment hebben meer dan 5000 mensen een donatie gedaan en is de tussenstand 169.894 euro. Het laat mij en ons gezin zien hoe mooi de wereld is. Echt fantastisch mooi.

 

Al die positieve energie voelt supergoed en probeer ik ook weer zoveel mogelijk door te geven aan de ouders en kinderen die op dit moment in het Prinses Máxima Centrum zitten.”
 
 
 

KASPER:


Jeroens zoon Kasper was regelmatig ziek, iets wat kinderen wel vaker hebben als ze naar de kinderopvang gaan. Maar als hij op een dag met maar één oog open wakker wordt, slaan zijn ouders alarm. Jeroen vertelde daar in een eerder interview met LINDA. over: “Het bleek het ergste van het ergste en het zieligste van het zieligste te zijn.

 

Bij dat eerste gesprek in het ziekenhuis zat al gelijk iemand die ons zou helpen bij hoe je met de dood van een jong kindje moet omgaan. Kasper had een tumor die voor volwassenen vaak einde oefening betekent, maar voor kinderen heel, héél soms nog te overleven valt. Dat was onze strohalm.”
 
 
 
 

De Tekst gaat verder onder de Foto:

 
 
 
 
jeroen
 
 
 
 
 
 
 
 

BEHANDELINGEN:

 

Wat volgt zijn duizend behandeldagen in zes verschillende ziekenhuizen, twee hersenoperaties, honderdvijftig chemobehandelingen, dertig bestralingen, honderd keer bloedprikken, vijfentwintig MRI-scans en ontelbaar veel testen. Jeroen stopte met werken, want het viel niet te combineren met de zorg voor Kasper en hun andere twee kinderen Brent en Doris. Zijn vrouw kon in de laatste maanden voor zijn dood stoppen met werken.
 

Volgens Jeroen verandert je hele leven als je kind overlijdt. “Niet alleen je leven, iedereen verandert, ik ben veranderd, mijn vrouw is veranderd. Sinds Kaspers dood kijk ik niet meer zoveel vooruit, ik leef meer in het moment en bekijk het per dag.”

 

 

 

DONEREN:

 

“Ook op dit moment worden in het Prinses Máxima Centrum kinderen intensief behandeld”, legt Jeroen uit over zijn sponsorloop. “Elke dag, elke nacht. Altijd. Aan al deze kinderen wil ik laten weten dat er aan ze wordt gedacht. Niet alleen tijdens kerst, op woensdagmiddagen of op hun verjaardag, maar 365 dagen per jaar.”
 

Met de actie wil de vader van Kasper er voor alle kinderen en ouders in het Prinses Máxima Centrum zijn. Maar: “Ik heb op dit moment nog geen specifieke bestemming voor het opgehaalde bedrag. Wel is de kans groot dat het naar onderzoek gaat, waardoor in de toekomst minder kinderen slecht nieuws te horen krijgen. Stel je voor dat wij er met zijn allen samen voor kunnen zorgen dat we het aantal kinderen dat jaarlijks slecht nieuws te horen krijgt, met één kind kunnen verkleinen. Dan ben ik de gelukkigste persoon op aarde. En dat kan. Deze gedachte geeft mij de energie om er de komende zes maanden nog een tandje bij te doen.”

 

Deze ochtend, als Jeroen precies een half jaar lang zijn hardloopronde doet, rent hij van 10.00 uur tot 11.00 uur in het Amsterdamse Vondelpark. Verschillende mensen hebben aangegeven met hem mee te lopen, onder wie Bas Smit, Nicolette van Dam en oud-klasgenootjes van Kasper. Wil je mee lopen, meer informatie of doneren, check dan onderstaande Instagrampagina.

 

 

 

Voor het bericht van Instagram klik hier

 
 
 
 
 
 
Bron: www.linda.nl