MD Anderson stond op nummer 1 in de natie voor kankerzorg.

03-08-2023 17:32

 

 

 

 

 

Het MD Anderson Cancer Center van de Universiteit van Texas is vandaag uitgeroepen tot nummer één in de natie voor kankerzorg in de US News & World Report's 2023-24 "Best Hospitals" -enquête. De instelling is sinds de start van het onderzoek in 1990 een van de twee beste ziekenhuizen van het land voor kankerzorg.

 

"Bij MD Anderson blijven we in het bijzonder gefocust op het elimineren van kanker", zegt Peter WT Pisters, MD , president van MD Anderson . “We zijn verheugd dat deze toezegging wordt erkend, maar er is nog werk aan de winkel. Gezamenlijk hebben we onze inspanningen afgestemd op drie belangrijke strategische thema's - Bereik, Doorbraken en Waarde - om meer mensen uitzonderlijke kankerzorg te bieden, baanbrekende ontdekkingen te versnellen en een ongeëvenaarde, hoogwaardige patiëntenervaring te bieden."

 

Naast MD Anderson's toppositie voor kankerzorg, werd de instelling nationaal gerangschikt onder alle ziekenhuizen voor de volgende specialiteiten: nr. 2 voor oor, neus en keel, nr. 8 voor urologie en nr. 19 voor gastro-enterologie en GI-chirurgie. De instelling werd ook beoordeeld als "Hoog presterend" in algemene volwassen procedures en aandoeningen voor operaties aan darmkanker ; leukemie , lymfoom en myeloom ; longkanker operatie; chirurgie voor eierstokkanker ; chirurgie voor prostaatkanker ; en baarmoederkankerchirurgie .

 

MD Anderson zet zich al meer dan 80 jaar in voor Making Cancer History ® . Met geïntegreerde en uitgebreide programma's om invloedrijke ontdekking , preventie , translationeel en klinisch onderzoek te bevorderen, betrekt de instelling enkele van de beste geesten ter wereld om een ​​beter begrip van kanker te krijgen en patiënten zinvolle voordelen te bieden.

 

De unieke onderzoeksomgeving van MD Anderson bevordert een naadloze samenwerking tussen zijn wetenschappers en clinici, waardoor een snelle innovatiecyclus mogelijk wordt om doorbraken in het hele spectrum van kankerwetenschap te versnellen, waaronder preventie, vroege opsporing, behandeling en overleving.

 

In het afgelopen fiscale jaar zochten meer dan 175.000 patiënten de compassievolle zorg en expertise van de clinici van MD Anderson . Deze experts bieden gespecialiseerde behandelingen voor alle soorten kanker, inclusief zeldzame kankers die elders niet vaak voorkomen. Het MD Anderson Cancer Network ® verhoogt de kwaliteit van kankerzorg door samen te werken met lokale ziekenhuizen en gezondheidssystemen in Texas, het land en de wereld, om de kwaliteit en toegankelijkheid van kankerzorg en onderzoek te verbeteren.

 

MD Anderson is de thuisbasis van 's werelds grootste programma voor klinische kankeronderzoeken , met meer dan 1.600 actieve onderzoeken die de meest innovatieve behandelingsopties evalueren voordat ze algemeen beschikbaar zijn. Om voortdurende innovatie en invloedrijke ontdekkingen te ondersteunen, investeerde MD Anderson $ 1,1 miljard in onderzoeksinspanningen en ontving hij meer door het National Cancer Institute gefinancierde projecten dan enige andere Amerikaanse instelling in het afgelopen fiscale jaar.

 

Kankerpreventie speelt een cruciale rol bij het bevorderen van de missie van MD Anderson . Bijna 34.000 patiënten zochten screening en risicoverminderingsdiensten bij het Lyda Hill Cancer Prevention Center , en meer dan 5.000 kregen diensten om te stoppen met roken via het Tobacco Research and Treatment Program . De instelling ondersteunt een verscheidenheid aan programma's en onderzoeksinspanningen die gericht zijn op het ontwikkelen en bevorderen van evidence-based preventiestrategieën over de hele wereld.

 

MD Anderson zet zich ook in om de volgende generatie op te leiden om onze missie voort te zetten. Meer dan 5.000 stagiaires en studenten hebben   vorig jaar deelgenomen aan gespecialiseerde onderwijsprogramma's .

 

“We zijn dankbaar dat onze inspanningen en samenwerkingen met experts over de hele wereld op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek, onderwijs en preventie de manier veranderen waarop kanker wordt behandeld, nieuwe therapieën worden onderzocht, kennis wordt gedeeld en nieuw beleid wordt geïnformeerd om de volksgezondheid te verbeteren, ' zei Pisters. "We zijn een nieuw tijdperk in de oncologie ingegaan, en door samen te werken, zullen we vooruitgang blijven zien in onze missie om een ​​einde te maken aan kanker."

 

Om de volledige  ranglijst van US News & World Report te bekijken, gaat u naar:  Health.USNews.com

 
 
 
 
 
MD Anderson stond op nummer 1 in de natie voor kankerzorg door US News & World Report