‘Prinses’ Lara (3) verliest strijd tegen leukemie: “We blijven een gezin van vijf, voor altijd”.

03-06-2023 18:53

 

 

Auteur: Ronny De Coster - hln.be/kruisem

 

 

‘Prinses’ Lara (3) verliest de strijd tegen leukemie. Enige tijd geleden kleurde de Ronde van Vlaanderen nog roze om Lara en haar familie moed in te spreken.

‘Prinses’ Lara (3) verliest de strijd tegen leukemie. Enige tijd geleden kleurde de Ronde van Vlaanderen nog roze om Lara en haar familie moed in te spreken.

 Foto Ronny De Coster /Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
In Nokere is donderdagavond 1 Juni 2023 ‘Prinses’ Lara (3) overleden. De kleuter heeft een jaar en drie maand gevochten tegen leukemie. “Je bent thuis overleden in onze armen, bij ons die jou het allerliefste zien”, vertellen de ouders via een post op Instagram.
 
 
De lijdensweg van de kleine Lara en haar familie uit Nokere (Kruisem) is op 9 maart vorig jaar begonnen. Niet omdat Lara echt ziek was, maar wel omdat ze van de ene naar de andere verkoudheid ging, waren ouders Nele en Pieter met de peuter toch maar eens op doktersbezoek gegaan. Leukemie, luidde de staalharde diagnose toen.

 
 
 

Ronde van Vlaanderen:


Toen een maand later onder impuls van nichtjes van Lara’s papa duizenden roze ballonnen het parcours van de Ronde van Vlaanderen kleurden, kende ineens heel Vlaanderen het meisje uit Nokere. Renners maakten videoboodschappen om Lara en haar familie moed in te spreken. Sindsdien leefde heel Vlaanderen mee met wat het gezin van ‘Prinses’ Lara doorstond.
 
 
 
In de maanden die volgden, leek Lara stilaan te genezen, maar na een controle kregen de ouders op 8 december het verschrikkelijke nieuws dat de kanker was teruggekeerd. Met de moed der wanhoop lieten ze nieuwe behandelingen starten. “We konden kiezen: palliatieve zorg opstarten of een zware behandeling starten met 10 à 15% kans op overleven. We gaan ervoor”, vertelden Lara’s ouders ons toen. Maar die nieuwe behandeling bleek niet aan te slaan.
 
 
 

Idool Camille op bezoek:

 

“We kregen vrijdag het slechtste nieuws dat we konden krijgen: je kan niet meer genezen worden”, schreef Lara’s moeder vorige zondag nog in het dagboek dat ze deelt op haar Instagram-account.
 Zangers Camille, Lara’s grote idool, ging het gezin woensdag thuis een hart onder de riem steken. Lara’s broertje Lars en zusje Liv wisten van het bezoek van de zangeres te genieten, maar Lara zelf was daarvoor veel te ziek. Donderdagavond is het meisje na een moedige strijd van vijftien maand thuis overleden.
 
 
 
 
 

Voor het Bericht van Instagram klik hier

 
 
 

Voor de Video van dit Artikel klik hier

 

 
Bron: www.hln.be